Dune² is een schone film !

Gepubliceerd op 11 maart 2024 om 18:17

Beste lezers,

De rotsminnende Nabateeërs woonden er in lang vervlogen tijden en kapten er met hun hamertjes en beiteltjes verbluffende bouwsels uit de rotsen. Iets recenter verkaste Christiano Ronaldo naar dezelfde regio om er nog wat meer poen te scheppen.  Vermenigvuldig de oppervlakte van België x 70 en je komt uit op een gigantisch land.  Gelukkig heb ik de drie laatste wintermaanden van 2024 tot mijn beschikking om dit tot vijf jaar geleden voor westerlingen ontoegankelijke land te verkennen. Ik was er in mijn jeugd bijna twintig jaar lid van. De K.S.A ! Genoeg in raadsels gebazeld: het Koninkrijk van Saoedi Arabië wordt mijn volgend "projectje".

(Rots)woestijnen, canyons, wadi's, de Rode Zee, ongekende gastvrijheid, droog en warm weer, nog niet platgetreden paden  zullen mijn deel zijn. Deze jongen houdt van de pracht van de woestijn, de uitgestrektheid, de weergaloze vormen en kleuren in de rotsen en natuurlijk ook de uitdaging.

De formidabele en epische sciencefictionfilm Dune (gefilmd in gelijkaardige woestijnlandschappen van buurland Jordanië) wakkert natuurlijk mijn zandzucht verder aan. Voor het zover is gaan Katrien en ik samen in de loop van dit jaar nog eerst Italië en Spanje onveilig maken en de kuiten op de gepaste spanning brengen.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.