18 januari 2021

Hola Pola, nog eventjes geduld voor hier wat verschijnt. Covid19 beperkt nog in grote mate onze bewegingsvrijheid (en die van jullie) en we kijken nog even de spreekwoordelijke kat uit de boom.  Maar dat er dit jaar zeker nog gereisd gaat worden staat dan weer als een  even spreekwoordelijke paal boven water.  Stay tuned folks !

 


Update 13 april 2021

Die verrekte kat zit nog altijd in de boom en is er met stok noch steen uit te krijgen.  Gelukkig torent de paal nog altijd rijkelijk boven het wateroppervlak.

We surfen ondertussen op de derde golf en de wind wil maar niet gaan liggen ! Damn. 

Zowel Katrien (eerst) als ondergetekende werden eind januari vereerd met een bezoekje van SARS-CoV-2.  Katrien slaagde er vrij snel in het mormel de deur te wijzen (twee weken), ondergetekende had daarvoor een maand nodig. Katrien herstelde volledig, ik ervaar nog een sterk verstoorde geur en smaak.

I.p.v. medio april wat te gaan fietsen bij onze Waalse landgenootjes nog maar eens een klusprojectje thuis begonnen.  Gewapend met kwast en laminaatsnijder de slaapkamer eens grondig aanpakken. 

Eerstvolgende vakantie is in juni.  Net als verleden jaar hopen we met auto en kajak in Noorwegen te raken, maar zoals het er nu uitziet zal het weer plan B worden.  We gaan al blij zijn als we België uit raken en ergens in Europa kunnen gaan fietsen,...

Meevallertje is dat we beiden in mei volledig geïnjecteerd zullen zijn (als zorgverleners) en met twee vingers in de neus dat schele virus een stamp onder zijn gat zullen kunnen verkopen.  Een paspoortje of bewijs van volledige vaccinatie zou meegenomen zijn.

De gebruikelijke maand fietsen na de zomer wordt ook nog spannend.  Dat zal ook wel Europa worden, we hebben nog niets gepland, er zijn genoeg ideetjes en we wachten nog maar eens af.  Zucht.

Tot later en ... laat jullie vaccineren hé !

 


Update 6 juni 2021

De geplande invasie van Noorwegen gaat niet door.  De Noorse autoriteiten zijn van de zeer voorzichtige soort en houden vast aan een quarantaine van 10 dagen voor niet-Noren.  Dit hadden we zien aankomen. Een samenloop van gelukkige omstandigheden en gunstige regelingen heeft er gelukkig voor gezorgd dat we een mooi – wat zeg ik – een zéér mooi alternatief hebben gepland.

Vanuit Schiphol vliegen we in 3 uur en 5 minuten naar Keflavik, de internationale luchthaven van IJsland.  Daar hebben we een kampeerwagentje gereserveerd waarmee we comfortabel het nukkige IJslandse weer zullen kunnen trotseren.

Niettegenstaande dit een vijfde keer zal zijn dat we voet op IJslandse bodem gaan zetten, zijn er nog genoeg bezienswaardigheden die we op vorige reizen gemist hebben.

Wie al eens naar het nieuws kijkt of een krant leest, weet dat er sinds 19 maart een vulkaan aan het uitbarsten is. De Fagradalsfjall (spreek uit : Fagradalsfjattel) is bijna continue aan het spuwen en doet dat op een zeer fotogenieke manier.  

Onvergeeflijk zou het zijn moesten we daar geen tijd voor uittrekken ! Afhankelijk van het weer plannen we toch een aantal dagen om de vulkaan en omgeving grondig te verkennen vanop de grond en vanuit de lucht (drone).

Hopelijk kunnen we heel wat spectaculaire foto's nemen en haalt de hete adem van moeder aarde mijn vliegende vriendje niet neer !

Wil je je vulkanologische honger in afwachting al een beetje stillen, klik dan op onderstaand  "vulkaan" knop en je wordt overgebliksemd naar ons item over vulkanen en alle bijhorende verschijnselen.  

Stay tuned !